Ima 95 godina i ne želi u penziju!

Sa svojih 95 godina Sid Prior je vjerojatno najstariji radnik u Velikoj Britaniji, ali usprkos tome on još uvijek ne planira u mirovinu. On naime i dalje radi i to u lokalnom supermarketu u Wimbledonu, jugoistočnom predgrađu Londona.

Prvi posao Sid je dobio kao tinejdžer u dobi od 14 godina i od tada je kontinuirano zaposlen, pa je dosad skupio više od 80 godina radnog staža. U svom radnom vijeku radio je kao voditelj prodaje, prodavač voća i povrća, a služio je i u Britanskoj vojsci u Sjevernoj Africi i Italiji tijekom Drugog svjetskog rata.

U trgovini B&Q radi od svoje 76 godine, a o tom iskustvu kaže: „Kad mi je bilo 76 i kad sam tek počeo raditi u B&Q, voditelj me zaposlio samo zato jer je imao važan posao koji je trebalo obaviti, ali nije mogao natjerati mlade da ga odrade jer im je bio predosadan. Na tom sam radnom mjestu bio 3 i pol godine a onda su me premjestili na vrtni odjel“, izjavio je Sid.

Studija Svjetskog ekonomskog foruma, objavljena prošle godine, pokazala je da osobe preko 50 godina čine većinu radne snage u Finskoj i Švicarskoj. U Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji ista se situacija očekuje u idućih 30 godina.

Petak, 26.03.2010.